main logo
560

ANI: Un director de întreprindere a fost avertizat în loc să fie demis

Consiliul local al unui sat din raionul Glodeni a decis să nu înceteze raporturile de serviciu cu directorul care a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, dar să-i aplice un avertisment pentru abaterile disciplinare comise.

ANI: Un director de întreprindere a fost avertizat în loc să fie demisFoto: bizlaw.md

Asta deși, conform legii, consiliul trebuia să execute actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate (ANI), transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Autoritatea susține că în data de 15 iunie, inspectorul de integritate a sesizat Consiliul local în vederea încetării raporturilor de serviciu ale directorului întreprinderii municipale, ca urmare a rămânerii definitive, prin necontestare, a actului de constatare, în care a fost stabilită încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către director.

O lună mai târziu, primăria a expediat, în adresa ANI, decizia prin care Consiliul local a considerat că a executat actul de constatare menționat, sancționând subiectul cu avertisment.

Dat fiind faptul că prin această decizie au fost încălcate prevederile legilor speciale ale ANI, inspectorul a solicitat ulterior Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat inițierea controlului legalității deciziei Consiliului local.

La 11 septembrie 2019, Autoritatea a fost informată de către cancelarie că aceasta a constatat ilegalitatea actului și a cerut consiliului reexaminarea și abrogarea deciziei prin care consiliul a ales să aplice avertisment, în loc de încetare a raporturilor de serviciu.

În cele ce urmează, inspectorul de integritate va iniția, în privința consilierilor, cauze contravenționale în temeiul art 3191 alin. (2) Cod Contravențional pentru neexecutarea actului de constatare rămas definitiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării