main logo
536

AMDM a autorizat medicamente și dispozitive medicale noi

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 186 de produse medicamentoase pentru comercializare pe teritoriul Republicii Moldova, în decembrie 2017.

AMDM a autorizat medicamente și dispozitive medicale noiAMDM a autorizat medicamente și dispozitive medicale noi.

Marea majoritatea (68,8%) sunt produse în țările Uniunii Europene, 23,2% - în țările CSI, 4,8% - în Republica Moldova, iar 3,2% - în alte țări.

Majoritatea medicamentelor autorizate sunt preparate destinate tratamentului afecțiunilor cardiovasculare (51.16%), de asemenea s-au autorizat medicamente pentru bolile sistemului nervos (11,83%), aparatului respirator (11,3%), sistemului musculo-scheletic (8%), tractului digestiv și metabolism (10,75%), aniinfecțioase de uz sistemic (11,3%), medicamente antineoplazice și imunomodulatoare (5,37%).

80 de preparate medicamentoase au fost autorizate pentru prima dată în Republica Moldova.

Totodată, în decembrie 2017, au fost notificate și înregistrate în Registrul de Stat al Dispozitivelor Medicale 8268 de dispozitive medicale, care dețin marcaj CE (marcaj care atestă conformitatea unui produs cu cerințele aplicabile prevăzute de legislația comunitară).

În ce privește autorizațiile de import, au fost eliberate 339 autorizații de import pentru medicamente, cu 36 autorizații mai mult comparativ cu decembrie 2016. Aceste documente de import sunt acordate agenţilor economici pentru efectuarea tranzacţiilor de comerţ exterior (import) pe o perioadă de un an sau în limitele indicate în documentație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării