main logo
377

Ambasadorul Japoniei a vizitat o secţie a spitalului pentru copii din Bălţi

Ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii, a vizitat secţia de chirurgie a spitalului pentru copii din Bălţi, modernizată cu sprijinul Guvernului nipon.

Ambasadorul Japoniei, în vizită la spitalul pentru copii din BălţiAmbasadorul Japoniei, în vizită la spitalul pentru copii din Bălţi

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al administraţiei Bălţi, pentru procurarea echipamentelor medicale moderne, Guvernul Japoniei a oferit un grant în valoare de $122,5 mii, transmite Știri.md

Astfel, instituţia medială a fost dotată cu un diatermocoagulator, trei lămpi chirurgicale şi trei mese chirurgicale electrice pentru intervenţii chirurgicale generale, un motor chirurgical ortopedic şi alt aparataj necesar.

Oaspetele a fost întâlnit de conducerea primăriei şi a spitalului.

"Îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale şi educaţionale publice în Republica Moldova este una dintre priorităţile Japoniei", a spus diplomatul.

În 2017, secţia chirurgie a departamentului de pediatrie al spitalului municipal a efectuat peste 800 de intervenţii chirurgicale la copii cu vârsta de până la 18 ani. 

Noul echipament va permite creşterea acestei cifre şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale atât pentru cei 54 mii de copii din Bălţi, cât şi pentru copiii din 10 raioane de la nordul Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării