main logo
91197

Alertă la Cantemir: Femeie revenită din Italia, găsită moartă în casă

O femeie revenită recent din Italia a fost găsită moartă în casă. Anunțul a fost făcut pe Facebook de ex-șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, care a menționat că oamenii din localitate sunt îngrijorați.

Alertă la Cantemir: Femeie revenită din Italia, găsită moartă în casă

Potrivit lui Vasiloi, femeia avea 78 de ani și era din localitatea Lingura, raionul Cantemir, transmite Știri.md.

”Către autorități, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova:

Azi, în localitatea Cârpești, raionul Cantemir, a fost înmormântată o doamnă care a fost găsită moartă în casă acum câteva zile. A revenit din Italia săptămâna trecută. 

Am fost întrebat de oameni care au participat la înmormântare ce sa facă. Am spus că e nevoie de autoizolare totală și să anunțe autoritățile locale. 

Lăsând la o parte responsabilitatea cetățenilor, mă întreb despre responsabilitatea autorităților. Cine monitoriza această doamnă? Pentru ca așa ar trebui să fie. De pe 26 februarie, câți cetățeni de-ai noștri au revenit din Italia? Și ei sunt monitorizați?

Nu trebuie să ne panicăm. Tot ce este necesar acum e să oferim răspunsuri la întrebările oamenilor din comunitate”, a notat Rosian Vasiloi.

Ulterior, fostul șef al Poliției de Frontieră a șters postarea de pe Facebook.

Totodată, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că informațiile prezentate în acest caz sunt denaturate.

”În ultimul timp, cauza decesului se determină de pesudoexperți. Vom continua să venim cu informații veridice. Persoana din Cantemir a decedat nu din cauza COVID-19, ci din cauza ictusului cerebral”, a precizat Dumbrăveanu, îndemnând din nou moldovenii să stea acasă.

Știri.md precizează că, anterior, trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 30 de ani a fost găsit pe 12 martie în propriul apartament din sectorul Ciocana din Chișinău.

Oficial, oamenii legii anunțau că moartea bărbatului ar fi fost provocată de o supradoză de substanțe narcotice.

Totuși, aseară, medicul Mihai Stratulat a scris pe pagina sa de Facebook că acesta ar fi, posibil, primul caz de deces din cauza coronavirusului în Moldova.

Drept reacție, atât președintele țării, Igor Dodon, cât și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, au declarat că în Republica Moldova nu există niciun caz de deces din cauza coronavirsului de tip nou.

Între timp, numărul oficial al bolnavilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 23. Asta după ce alte 11 cazuri de coronavirus au fost confirmate duminică în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării