main logo
2168

Airbus-ul AirMoldova care nu a ajuns la Viena, este acelaşi avion care s-a stricat în luna februarie la Moscova

Avionul companiei AirMoldova care în această dimineaţă a fost nevoit să aterizeze la scurt timp după decolare, este aceeaşi aeronavă care l-a sfârşitul lunii februarie anul curent, a rămas blocat pe Aeroportul Domodedovo, după ce l-a data de 24 februarie a efectuat cursa Chişinău-Moscova, iar când a trebuit să se întoarcă spre Chişinău, a apărut o defecţiune tehnică la motor.

Airbus-ul AirMoldova care nu a ajuns la Viena nu era la prima defecțiuneAirbus-ul AirMoldova care nu a ajuns la Viena nu era la prima defecțiune

Este vorba despre acelaşi Airbus A320 cu numărul de înregistrare ER-AXP  care a efecutat cursa 9U173  din 24 februarie spre Domodedovo International Airport, dar din cauza unor defecţiuni tehnice ale unuia dintre motoare, a rămas blocat pe aeroportul moscovit pentru câteva zile, scrie impacttv.md.

După ce a fost reparat, avionul a ajuns pe Aeroportul Internaţional din Chişinău în seara de 27 februarie, însă reprezentanţii companiei au refuzat categoric  să ne comunice ce defecţiuni tehnice au ţinut aeronava la sol, dar nici cât au costat piesele de schimb.

Astăzi, acelaşi Airbus A320 cu numărul de înregistrare ER-AXP urma să efectueze cursa 9U867, însă din cauza faptului că în timpul zborului a apărut o defecţiune tehnică la bord, aeronava a făcut cale întoarsă pe Aeroportul Internaţional Chişinău înainte de a părăsi spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Aeronava în cauză ar avea o vechime de aproape 20 de ani şi 4 luni.

Reamintim că la începutul anului curent,  o aeronavă a aceleeaşi companii aeriene, un Airbus A319-112, la fel a fost întors din zbor  la scurt timp după decolare din cauza unor fisuri care au apărut în parbrizul cabinei piloţilor.

Cât de straniu ar părea, dar acest incident nu este o premieră pentru compania AirMoldova, anterior o altă aeronavă a companiei s-a aflat la sol pe Aeroportul din Lisabona, din luna decembrie 2017 până în februarie 2018, tot din cauza unor defecţiuni tehnice ale motorolui.

Totodată, este de menţionat că la începutul lunii iulie a anului trecut, o altă aeronavă AirModlova s-a aflat la sol preţ de câteva luni pe Aeroportul din Verona, la fel din cauza defecţiunilor tehnice.

Anul trecut, aeronavele companiei AirMoldova au avut mai probleme tehnice în timpul zborului, la decolare sau la aterizare, cum ar fi aeronava de pe cursa Chișinău – Atena care la fel nu a putut decola de pe Aeroport din cauza defecțiunilor tehnice, iar înainte de acest incident o altă aeronavă a aceleiași companii a avut probleme la aterizare, după ce a făcut o pană de cauciuc pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării