main logo
471

Activitatea de asigurare a devenit mai scumpă în Moldova

Companiile de asigurări vor plăti mai mult pentru eliberarea licenței de activitate. Modificările efectuate la Legea cu privire la asigurări sunt deja în vigoare.

Activitatea de asigurare a devenit mai scumpă în MoldovaActivitatea de asigurare a devenit mai scumpă în Moldova

Potrivit noilor modificări, taxa pentru eliberarea licenței de activitate pentru cei care vor să activeze în domeniul asigurărilor este cu 70.000 de lei mai mare și ajunge la 200.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

De asemenea, taxa pentru eliberarea copiei autorizate de pe licență pentru reperfectarea licenței sau a copiei autorizate a acesteia, precum și taxa pentru eliberarea duplicatului este în mărime de zece la sută din taxa pentru licență. Banii nu vor fi rambursați în cazul în care asigurătorul (reasigurătorul) nu își începe activitatea sau încetează să funcționeze.

Totodată, a fost majorat termenul maxim în care poate fi eliberată licența. Acesta va fi de cel mult trei luni din data primirii declarației privind eliberarea licenței și a tuturor documentelor anexate. În cazul solicitării reperfectării licenței, acest termen este de cel mult 20 de zile lucrătoare. 

Companiile urmează să solicite câte o copie autorizată a licenței pentru fiecare filială, reprezentanță sau subdiviziune separată pe care o va deschide. Licențele eliberate de autoritatea de supraveghere sunt valabile pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele ei, în conformitate cu acordurile internaționale la care țara noastră este parte.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării