main logo
569

Achitarea electronică în transportul public. Când va fi aprobată licitația

Săptămâna viitoare, membrii grupului de lucru responsabil de implementarea proiectului de introducere a sistemului de achitare electronică a călătoriilor în transportul public din Chișinău, se vor întruni pentru a aproba anunțul de licitație.

Achitarea electronică în transportul public. Când se va aproba licitațiaAchitarea electronică în transportul public. Când se va aproba licitația

Aceasta a declarat șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Consilierii municipali au solicitat ca proiectul să prevadă posibilități de a duce evidența numărului de călători pentru a fi evitate la maxim situațiile în care pasagerii ar putea să călătorească fără a plăti.

Șeful Direcției transport spune că există o asemenea posibilitatea și anume, de a instala la ușile de intrare și ieșire în troleibuze și autobuze a unor receptori care să ducă evidența numărului de pasageri și șoferul să vadă aceste date. Totuși, Butucel spune că această opțiune va crește costul proiectului cu cel puțin 20% sau chiar 30%.

Acum un an, autoritățile municipale promiteau că sistemul de achitare electronică în transportul public din capitală va fi introdus deja în anul 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării