main logo
11390

Petrecere în pandemie: 5 membri ai unei familii din Râșcani, infectați

Două cazuri noi de infectare cu COVID-19 în raionul Râșcani. Informația a fost confirmată de președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru.

Petrecere în pandemie: 5 membri ai unei familii din Râșcani, infectațiFoto: știri.md

Este vorba de părinţii unuia din cei doi cetăţeni infectaţi, reveniți din Franța. În ciuda regulilor de autoizolare, tinerii recent întorși în țară au participat la o petrecere, alături de încă 16 persoane, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

La momentul actual, toți cei prezenți la petrecere sunt în carantină, monitorizați de către medicul de familie.

Mai mult, Vasile Secrieru informează că și șoferul microbuzului cu care aceștia au venit de la aeroportul din Chișinău a fost diagnosticat cu COVID-19.

Bărbatul este originar din Trușeni, sat-reședință de comună din sectorul Buiucani, municipiul Chișinău.

Astfel, în raionul Râșcani sunt confirmate 5 cazuri de infecție cu coronavirusul de tip nou: cuplul revenit din Franța, fetița lor de 8 ani și părinții unuia din membrii familiei, cu vârsta în jur de 52 de ani.

Totodată, în cadrul briefing-ului din această seară, ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că la moment, în Republica Moldova sunt confirmate 24 cazuri noi de infecție cu COVID-19.

Din numărul total, 3 cazuri sunt de import (Marea Britanie, Germania), și 21 cazuri de transmitere locală: Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ialoveni, Ștefan Vodă, Strășeni. Astfel, numărul total al celor infectați cu virusul de tip nou COVID-19 a ajuns la 149.

Reamintim că începând cu ziua de azi, 25 martie, au intrat în vigoare noile restricții:

– Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării