main logo
533

3.000 de cărți au fost donate laureaților concursului Limba noastră-i o comoară

Laureații Concursului Republican Limba noastră i-o comoară au primit o donație de trei mii de cărți din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

3.000 de cărți au fost donate laureaților unui concurs

Cărțile au fost înmânate astăzi câștigătorilor de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ceremonia s-a desfășurat la Muzeul Național de Artă a Republicii Moldova.

„Aceste cărți pot să servească drept bună temelie pentru continuarea lucrării noastre de cultivare a dragostei pentru limba română”, a declarat la eveniment Monica Babuc.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a declarat că reușita în viață este funcționarea elementelor unui triunghi: elevi, familie, școală, minister, respectiv guvern. 

„Aceasta este cheia succesului. Vă asigur că în continuare Ministerul pentru Românii de Pretutindeni vă este partener”, a punctat oficialul.

Natalia Elena Intotero efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 28 februarie – 1 martie 2019, în contextul ceremoniei de lansare a activităților derulate în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2019”.

Concursul „Limba noastră-i o comoară”, ediția Iulian Filip, a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Ambasada României în Republica Moldova. 

La acesta au participat elevi ai claselor I–XII, care au prezentat peste 300 de eseuri și filmulețe originale. 

Participanții au expus diverse activități curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în școală și în comunitate. 

Câștigătorii s-au ales cu premii bănești, diplome, seturi de carte și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării