main logo
777

200 kg de pește, prins ilegal în apele lacului Manta

Polițiștii de frontieră din Cahul au surprins doi locuitori ai satului Crihana Veche în timp ce pescuiau ilegal pe lacul Manta.

200 kg de pește, prins ilegal în apele lacului Manta

Până la reținerea acestora, tinerii au reușit să prindă circa 200 kg de pește de diferite specii, transmite Știri.md.

Puțin trecut de miezul nopții de 29 septembrie 2019, cu ajutorul dispozitivelor speciale de termoviziune patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a observat o barcă pe apele lacului Manta. 

Periodic, două persoane aflate în ambarcațiune aruncau, dar și scoteau plase din apă. 

Acțiunile acestora au fost monitorizate și spre dimineață, odată cu ieșirea la mal, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținere și documentare, conform prevederilor legale.

La fața locului au fost legitimați doi locuitori ai satului Crihana Veche, un bărbat în vârstă de 30 de ani și o femeie de 33 de ani.

Tinerii aveau în barcă 24 de plase de pescuit, lungimea totală fiind de 2.400 metri, și în jurul a 200 kg de pește, de diferite specii și dimensiuni. Prejudiciul adus statului depășește 90 mii lei.

Polițiștii de frontieră au amendat pescarii cu câte 600 de lei pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Totodată, a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului Cahul, unde au fost transmise cele 2,4 km de plasă, peștele și persoanele, care urmează să răspundă pentru ilegalitatea comisă – braconaj piscicol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării