main logo
836

Un cunoscut producător auto de lux dă afară 1.000 de angajați

Bentley, celebrul producător de autoturisme de lux, va concedia 1.000 de angajaţi, ca un gest de supraviețuire pe viitor. Compania auto are 4.200 de angajaţi la uzina din Marea Britanie.

Un cunoscut producător auto de lux dă afară 1.000 de angajațiFoto: motor1.com

Reducerea locurilor de muncă se va face în cadrul unui „program de eliberare voluntară”, astfel că cei care aleg să plece vor avea susţinere financiară din partea Bentley, în cazul în care îşi doresc să se orienteze într-o altă carieră, transmite Știri.md cu referire la gandul.ro.

Cu toate acestea, programul nu exclude concedierile obligatorii viitoare.

Bentley face parte din Grupul Volkswagen

Bentley, brand-ul de lux din Grupul Volkswagen, a avut vânzări în creştere în primul trimestru, dar din cauza închiderii fabricii din aprilie până în mai, veniturile se anunţă mai mici cu 20-30%.

Compania este cunoscută pentru maşini de peste 200.000 de euro, precum Continental GT coupe, Flying Spur, Bentayga (SUV).

Marca a fost fondată în 1919 de Walter Owen Bentley, iar din anul 1998 este parte a grupului Volkswagen din 1998 şi are o producţie anuală de aproximativ 11.000 de maşini.

În 2015, Bentley a lansat primul SUV din istoria sa, denumit Bentayga

Producătorul auto de lux Bentley a lansat, în 2015, primul SUV (sport utility vehicle) din istoria sa, denumit Bentayga.

„Cel mai puternic, luxos și exclusivist SUV din lume”, va costa cel puțin 160.000 lire sterline, susținea atunci conducerea Bentley.

Fotografiile, detaliile și un clip video oficial cu Bentley Bentayga au fost publicate de compania britanică, cu câteva zile înainte ca SUV-ul de lux să fie lansat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, cel mai așteptat eveniment auto al anului.

Francezii au comparat cel mai ieftin cu cel mai scump SUV, Dacia Duster cu Bentley Bentayga

Francezii au comparat, în 2017, cel mai ieftin SUV, Dacia Duster (15.000 de euro) cu cel mai scump SUV, Bentley Bentayga, care poate fi achiziționat cu suma de 200.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării