main logo
3408

Tribuna centrală a Parlamentului, blocată de deputații ACUM

Tribuna centrală a Parlamentului a fost blocată de deputații PAS și PPDA. Legislatorii sunt nemulțumiți de lipsa moțiunii de pe ordinea de zi a Legislativului și cer explicații.

Tribuna centrală a Parlamentului, blocată de deputații ACUM

Deputații au fost avertizați de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, că ar încălca regulamentul, transmite Știri.md.

Totuși, asta nu i-a convins pe parlamentari, care au scandat: Rușine! Jos Ciocoi! Fricoși!, în timp ce premierul Chicu era invitat la raportul privind cele 100 de zile de guvernare.

Ulterior, speakerul a anunțat pauză de 30 de minute. "Să-i lăsăm pe colegi să strige", a declarat Zinaida Greceanîi.

După jumătate de oră, Greceanîi a anunțat ședința Biroului Permanent al Parlamentului.

"Deputații PAS și DA sunt gata astăzi să examineze moțiunea simplă contra lui Ciocoi. Guvernul vine în Parlament când e invitat sau când e înaintată moțiune de cenzură, nu când îi trăsnește în cap lui Dodon. Chicu să plece acasă sau să facă o conferință de presă la Dodon", a declarat președintele fracțiunii DA, Alexandru Slusari.

"Am fost martorii unei situații fără precedent, când Guvernul Dodon a venit pe ușa din spate și să încerce să-și prezinte raportul pe 100 de zile. Nu e republica lui Dodon și a acelora pe care el îi slujește. Vom reveni în plen și îl vom aștepta pe Ciocoi care fuge rușinos și penibil că își va cere scuze. E târziu pentru asta", a declarat președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Socialistul Batrâncea i-a acuzat pe deputații ACUM că au blocat ședința Parlamentului și a cerut ca reuniunea să fie transferată pe 27 februarie, fapt acceptat de majoritatea deputaților.

Știri.md precizează că fracțiunile Platformei DA și PAS au înregistrat o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, motivul fiind „declarațiile impertinente ale ministrului legate de evenimentele din 1992”. 

Mai exact, Ciocoi a declarat că armata rusă de ocupație din Transnistia a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge. 

Totuși, Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova a luat decizia să nu se includă pe ordinea de zi moțiunea de cenzură împotriva lui Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării