main logo
1353

Tot mai mulți moldoveni își planifică vacanța în Turcia. Care sunt prețurile

Moldovenii au luat cu asalt agențiile de turism, după ce operatorii din Turcia au anunțat că stațiunile de pe litoral se redeschid.

Tot mai mulți moldoveni vor în vacanță în Turcia. Care sunt prețurileFoto: pexels.com

Ei spun că sunt gata să respecte regulile impuse de hotelieri pentru a se bucura de timp frumos pe malul mării, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Vlad Matvei, turist: "În acest an, serviciile sunt diferite. Sunt mai mulţi angajaţi la hoteluri, toţi poartă mască, iar oaspeţii nu mai au acces la zona cu mâncare. Mâncarea o dau chelnerii prin ecrane de protecție. Mai mult, clienţii nu mai pot juca fotbal, volei sau alte tipuri de sport".

Operatorii de turism spun că au multe cereri, în ciuda restricţiilor impuse de autorităţi la întoarcere.

Vioric Cașu, director agenţie de turism: "Toţi au spus că s-au odihnit foarte bine, nu regretă că chiar şi dacă vor sta în carantină 14 zile, nu regretă de vacanţa care şi-au petrecut-o. Săptămâna trecută a crescut foarte mult cererea de ofertă, am avut foarte multe cereri, turiştii practic şi-au făcut şi pentru luna august şi pentru septembrie".

Operatorii de turism susțin că și prețurile pentru cazare au scăzut.

Ion Jardan, director agenţie de turism: "Un hotel să spunem care anul trecut ar fi fost în jur de 2.000 de euro, anul acesta poţi să-l iei cu 1.200, 1.300 de euro".

Moldovenii pot alege tipul de asigurare medicală pentru perioada concediului.

Ion Jardan, director agenţie de turism: "Da, este asigurarea standard, asigurarea COVID şi asigurarea COVID plus. Standard e ca de obicei, COVID include 2 teste, 7 zile de spitalizare şi COVID plus sunt 14 zile de spitalizare în caz de necesitate şi drumul înapoi spre casă".

Preţul pleacă de la 15 euro şi acoperă tratament de 3 mii de euro, pe când asigurările obişnuite costă nu mai mult de 5 euro. Staţiunile turceşti vor fi deschise până în luna octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării