main logo
2213

Ștefan Gligor: PAS și Platforma DA riscă să se sinucidă politic

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA riscă să se sinucidă politic în cazul în care vor accepta să meargă pe mâna lui Plahotniuc și Șor și vor intra cu ei în coaliție sau vor accepta preluarea guvernării cu votul lor.

Ștefan Gligor: PAS și Platforma DA riscă să se sinucidă politic

De această părere este avocatul și activistul civic Ștefan Gligor, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

În opinia acestuia, cele două partide se vor sinucide politic și dacă vor accepta să guverneze încă odată cu PSRM.

„Este clar că Plahotniuc e în spatele tuturor ieșirilor din PDM. Scopul lui este împreună cu Platforma DA și PAS să dea jos guvernul lui Chicu și să numească un guvern comod lui. 

La fel, îmi este clar că Plahotniuc se va opune anticipatelor pentru că PDM și Pro-Moldova de la 30 de mandate ar putea să ajungă la zero, or asta înseamnă că nu va mai putea influența parlamentul și agenda politică”, susține Gligor.

În opinia acestuia, soluția corectă ar fi o coaliție tehnică pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„După ce scăpăm de traseiștii lui Plahotniuc și Șor putem vorbi de un guvern și un program pe patru ani susținut politic de un parlament cu o majoritate clară. După eșecul PSRM – ACUM nu putem vorbi de o coaliție între aceștia. Dar putem și trebuie să vorbim despre un vot comun pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, mai spune Gligor.

Deși juridic alegerile anticipate, cel puțin la moment, pot fi organizate după alegerile prezidențiale, acestea sunt unica soluție, în opinia avocatului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării