main logo
21808

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru un iaht și un imobil din Spania

Soţia oligarhului Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu, încearcă să obţină prin judecată veniturile din vânzarea unui iaht şi a unui imobil în Spania.

Soția lui Plahotniuc se judecă pentru un iaht și un imobil din SpaniaFoto: tv8.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta informează presa cipriotă, transmite Știri.md.

Potrivit informaţiilor, Childescu, care era rezidentă a SUA, s-a adresat în instanţa din Cipru, cerând să fie recunoscută drept unica beneficiară a veniturilor din vânzarea bunurilor. 

Ea a dat în judecată doi cetăţeni români, rezidenţi din Dubai, pentru că ar fi încercat împreună cu alte persoane fizice şi juridicede a o priva în mod fraudulos de bunurile sale, un iaht şi o proprietate spaniolă. 

Ea a mai acţionat în judecată o companie din Spania, o companie din Cipru, un rezident cipriot, o companie înregistrată în Hong Kong şi o companie înregistrată în Seychelles.

"În cadrul examinării dosarului, judecătoria din Cipru a respins solicitările lui Childescu pe motiv că nu este de competenţa sa, deşi printre pârâţi se numără şi doi cetăţeni ai Ciprului", se arată în informaţie.

Plahotniuc a fugit din Moldova după schimbarea puterii, pe 14 iunie 2019. El se află la Miami. Această informaţie a fost confirmată de Ambasada SUA în Moldova. 

Împreună cu el, la Miami se află cel mai apropiat tovarăş al său, Serghei Iaralov, şi membrii familiei - soţia Oxana Childescu şi doi fii. 

În ultimii zece ani, membrii familiei nu au locuit împreună cu Vlad Plahotniuc, ei aflându-se la Londra sau la Geneva, unde, la fel, deţin proprietăţi imobiliare. 

Oxana Childescu este fiica unuia dintre cei mai cunoscuţi pictori moldoveni contemporani - Emil Childescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării