main logo
953

Sențov: Putin nu va ceda Crimeea. E mai simplu să cedeze Kremlinul

Regizorul ucrainean, Oleg Sențov consideră că regimul lui Putin nu va întoarce în nici un caz Crimeea Ucrainei, iar singura strategie a Ucrainei și aliaților săi este de face în mod constant presiuni asupra Moscovei.

Sențov: Putin nu va ceda Crimeea. E mai simplu să cedeze Kremlinul

Despre aceasta Sențov a declarat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Ukrainska pravda (Adevărul Ucrainean), notează Libertatea Cuvântului, transmite Știri.md cu referire la Lyberti.com.

„Este necesar să înțelegem că Putin nu va ceda Crimeea. Este imposibil. Pentru el e mai simplu să cedeze Kremlinul, decât Crimeea. Este inutil de a negocia cu el revenirea Crimeei. De asemenea, el nu va ceda Donbasul pe condițiile impuse de noi”, spune regizorul ucrainean.

„Singura strategie a Ucrainei, cât și a comunității mondiale este de a face presiuni și de  a nu admite stabilizarea sițiației social – politice și economice din Rusia”, consideră Oleg Sențov.

În același timp, Sențov observă că în viitor regimul lui Putin este încă condamnat peirii, deoarece nu există instituții independente în Federația Rusă care să nu fie  axate pe figura președintelui.

Reamintim că cineastul ucrainean Oleg Senţov, a fost eliberat în 2019 din închisoarea rusă, în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina.

De menționat că pe 7 septembrie 2019, între Ucraina și Rusia a avut loc un important schimb de deținuţi. Pe Aeroportul Internaţional „Borispil” din Kiev, a aterizat un avion cu 35 de cetățeni ucraineni eliberaţi de Rusia, printre care cineastul Oleg Senţov, arestat de forţele ruse în urmă cu cinci ani şi cei 24 de marinari reținuți anul trecut în strâmtoarea Kerci.

Pe Aeroportul Internaţional „Vnukovo” din Moscova, de asemenea, a aterizat o aeronavă având la bord 35 de ruşi eliberaţi de autorităţile din Ucraina. Printre aceştia s-a numărat şi ofițerul Vladimir Țemah, martor cheie în cazul doborârii zborului MH-17.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării