main logo
3826

Reacția lui Chicu la acuzațiile pacientei infectate: Live-uri glamuroase

„Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor, petru că da, starea lor este precară, acesta este rezultatul atitudinii noastre față de acest sistem”.

Reacția lui Chicu la acuzațiile pacientei infectate: Live-uri glamuroaseFoto: știri.md

Declarațiile îi aparțin premierului Ion Chicu în contextul filmulețului postat de o soroceancă diagnosticată cu COVID-19 după ce a fost operată la Spitalul Raional Soroca, transmite Știri.md.

„Am văzut în weekend foarte multe ieșiri în live. O doamnă care arată bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, da, stimați concetățeni, sistemul medical al R. Moldova este în starea care este.

În unele instituții sunt mai bune condiții, în altele nu sunt chiar bune”, a declarat premierul. 

Cu toate acestea, Chicu a încercat să găsească și o scuză pentru situația creată. Potrivit lui, de situația creată în instituțiile medicale din țară se face vinovat Guvernul anului 2013, dar și pe fosta ministră a Sănătății „care a condus ministerul vara trecută”. 

„Culegem roadele atenției și prioritizării pe care statul Republica Moldova le-a acordat acestui domeniu în 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. Noi am uitat ce s-a făcut în 2013 de o guvernare care a cedat jumătate din Spitalul Republican unei firme private și ne-a lăsat fără spații”, a spus Chicu în cadrul briefingului de presă susținut după ședința Conducerii de Vârf.

Știri.md reamintește că ieri, 5 aprilie, o soroceancă a acuzat șefa Spitalului Raional Soroca de faptul că aceasta nu a stopat răspândirea infecției de coronavirus, deși știa că majoritatea medicilor sunt infectați.

Ulterior, după ce filmulețul a fost distribuit atât de presă, cât și de internauți, aceasta a fost transferată la un alt spital unde a fost consultată de un medic.

În cele din urmă, consătenii acestei paciente au expediat un demers către Chicu și Dumbrăveanu cu solicitarea de a demite din funcție șefa Spitalului Raional Soroca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării