main logo
802

PAS: Dodon merge în vacanțe cu lux, dar oamenii trăiesc cu pensii mizere

Cu șezlonguri și cocktailuri răcoritoare, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au organizat un flashmob în fața Președinției.

PAS: Dodon merge în vacanțe cu lux, dar oamenii trăiesc cu pensii mizereFoto: cotidianul.md

Aceștia îl acuză pe Igor Dodon, că pe perioada mandatului de șef de stat, nu se preocupă de pensiile mizere ale bătrânilor, ci de viața luxoasă, între care vacanțele exotice, transmite Știri.md

Contactat de Cotidianul.md pentru a comenta acuzațiile, purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, a spus că reprezentanții PAS trebuie să aștepte începerea campaniei electorale și să nu se grăbească cu mesaje populiste de pe acum. 

„În patru ani de zile, în perioada sa de mandat, el s-a preocupat mai mult de numeroasele vacanțe în diferite colțuri exotice ale lumii. Președintele Dodon spune că indexarea pensiilor cu un pic mai mult decât un procent, adică 12-19 lei este maximum cât a putut face el și Guvernul său. 

Asta în contextul în care el cheltuie pentru vacanțele sale, pentru administrația sa o sută de mii de lei și poate chiar mai mult. El cheltuie din surse necunoscute și obscure. 

Însă paralel cu acest lucru, el uită și omite de faptul că sute de mii de pensionari trăiesc sub limita sărăciei, trăiesc cu o pensie mizeră, de câteva sute de lei sau în jur la o mie de lei”, a declarat membrul PAS.

„Igor Dodon este cel, care a mizat foarte mult în toți acești ani pe susținerea pensionarilor și a pensionarilor în etate, promițându-le vrute și nevrute. A început în anul 2017, vorbind despre o dublă indexare de 20 la sută, ca până la urmă să ajungă pensionarii în octombrie 2020 să benificieze de doar un procent. 

Dacă Igor Dodon s-ar fi ținut de cuvânt, dacă ar fi călătorit mai puțin, ar fi acordat mai mult timp pentru a găsi bani și soluții pentru pensionari, ei ar fi trebuit să beneficieze de o indexare de cel puțin 400 de lei”, a spus deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun.

De asemenea, membrii PAS l-au îndemnat pe șeful statului să se apuce de lucru, inclusiv să majoreze pensiile moldovenilor.

„Să nu se joace cu focul, că de nu mâine, poimâine vom ieși aici cu întreaga echipă de seniori!, a spus un alt membru al formațiunii politice.

În iulie, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că în premieră pensiile vor fi indexate de două ori pe an.

„Guvernul va decide în funcție de banii care sunt. Eu aș propune să fie cu minim zece procente”, a declarat președintele.

Însă Guvernul a aprobat recent cea de-a doua indexare a pensiilor pentru anul 2020, cu un coeficient de 1,07%. Indexarea este valabilă din întâi octombrie, însă a trezit nemulțumirea unor pensionari. 

Așa că premierul, Ion Chicu, a ținut să precizeze că pensiile ar putea să fie majorate, în cazul în care Republica Moldova va contracta creditul din Rusia. Asta deși, inițial, autoritățile au anunțat că acești bani vor fi investiți în infrastructură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării