main logo
752

Moldovagaz: Prețul la gaz ar putea să se ieftinească din luna octombrie

Piână la 1 octombrie 2020, prețul pentru „Moldovagaz” ar putea să scadă până la 100 de dolari pentru o mie de metri cubi, ceea ce va permite reducerea tarifelor și pentru consumatorii finali.

Moldovagaz: Prețul la gaz ar putea să se ieftinească din luna octombrieFoto: economica.net

Asigurările vin din partea lui Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, și au fost făcute în cadrul unei întrevederi de lucru, transmite Știri.md.

Un alt lucru important pe care cei doi l-au discutat a vizat continuarea gazificării localităților din Republica Moldova.

"Potrivit lui Vadim Ceban, urmează să fie operate modificări în Programul Investițional al întreprinderii pentru anul curent, cu scopul de a include în rețeaua de gazificare cât mai multe sate din țara noastră.

În același timp, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” m-a informat despre faptul că toate întreprinderile din ramura gazelor naturale activează în regim normal, asigurând continuitatea livrărilor și securitatea sistemului. În pofida crizei provocate de pandemie, majoritatea agenților economici și a populației achită la timp facturile pentru gazele naturale consumate", a spus Igor Dodon.

Totodată șeful statului a ținut să sublinieze faptul că în legătură cu epidemia, debranşări de la rețeaua de gaze din cauza datoriilor nu se efectuează, iar SA „Moldovagaz” este deschisă pentru negocieri individuale în privința achitării graduale a datoriilor acumulate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării