main logo
598

Ministerul Finanțelor a semnat cu 8 bănci contractele de recreditare

Ministerul Finanţelor a semnat contractele de recreditare cu opt instituţii financiare intermediare participante.

Ministerul Finanțelor a semnat cu 8 bănci contractele de recreditareFoto: știri.md

Contractele au fost semnate în scopul valorificării fondurilor împrumutului oferit de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei destinat finanţării Proiectului "Răspuns de urgenţă la COVID-19 şi suport pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii", transmite Știri.md.

Potrivit Infotag cu referire la un comunicat de presă al Ministerului, este vorba despre Moldova-Agroindbank, Victoriabank, ProCreditBank, Moldindconbank, Mobiasbanca - OTP Group, Banca de Finanţe şi Comerţ, Comerţbank şi Eximbank.

Din valoarea totală a împrumutului de 70 mil. de euro, componenta Liniei de credit pentru recreditarea întreprinderilor sectorului real constituie 30 mil. de euro.

Aceasta urmează a fi implementată de către Ministerul Finanţelor prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistenţă Externă (OGP AE) şi a Instituţiilor Financiare Participante (IFP).

Obiectivul Liniei de credit este de a susţine activitatea întreprinderilor micro, mici şi mijlocii, crearea şi menţinerea locurilor viabile de muncă, facilitând accesul la fonduri de finanţare avantajoase.

Creditele vor fi eliberate cât pentru finanţarea investiţiilor, atât şi pentru capital circulant necesar agenţilor economici, care au suferit în urma consecinţelor pandemiei.

Componenta de 40 mil. de euro a Proiectului, din care vor putea fi finanţate cheltuielile necesare ce ţin de îmbunătăţirea sectorului sănătăţii publice şi a infrastructurii aferente, urmează a fi implementată prin intermediul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi a OGP AE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării