main logo
1071

Medicii din Bălți sunt pregătiți să facă față noului Coronavirus

Medicii din Bălți sunt pregătiți să facă față noului coronavirus. O echipă de specialiști a fost instruită, cum să acționeze în cazul depistării virusului, care poate fi ușor confundat cu răceala.

Medicii din Bălți sunt pregătiți să facă față noului Coronavirus

Febră, insuficiență respiratorie și slăbiciuni, sunt câteva din simtomele de infectare cu noul coronavirus, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Moldovenii sunt îndemnați să respecte igiena, iar după posibilitatea, să evite călătoriile în țările unde virusul a fost deja răspândit.

„Virusul se transmite identic oricărui virus din grupa infecțiilor respiratorii virale acute, inclusive a gripei. Purtăm masca, spălăm mâinile cât mai des, respectăm igiena tusei și a stărnutului, stărnutăm și tușim în cot, dacă nu avem șervețele”, a declarat Stella Gorea, medic infecționist.

În Republica Moldova, riscul de infectare cu noul coronavirus este scăzut, întrucât nu există cazuri confirmate nici în ţară, nici în statele vecine – România şi Ucraina. Totuși, medicii recomandă să fim mai prudenți.

”Pentru a evita răspândirea este amenajat un izolator în Secția Boli Infecțioase, dar, este stabilit la nivel național, dacă apar primele cazuri, va fi organizată transportarea pacientului, în condiții de izolare, la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din mun. Chișinău”, a adăugat medicul.

Potrivit autorităților centrale, în curând, în Republica Moldova ar putea apărea teste pentru depistarea coronavirusului. 

Deocamdată infecția poate fi confirmată doar în laboratorul din Germania al OMS, rezultatele analizelor fiind disponibile în maxim trei zile.

Între timp, numărul deceselor cauzate de coronavirus în China a depășit o mie. Numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire a depășit deja 40 de mii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării