main logo
1070

Duhoare nemaipomenită în oraşul Codru: Oamenii se plâng că nu pot sta în case

Duhoare nemaipomenită pe strada Valea Apei din oraşul Codru, municipiul Chişinău. Oamenii se plâng că nu pot sta cu ferestrele deschise din cauza izului emanat de pârăul care trece de-a lungul drumului.

Duhoare nemaipomenită în oraşul Codru: Oamenii nu mai pot sta în caseFoto: publika.md

Apa acestuia are o culoare dubioasă, spun locatarii, iar întreaga zonă este împânzită de gunoaie. Mirosul urât persistă mereu, dar în timpul ploilor duhoarea devine insuportabilă, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Din relatările localnicilor:

"Geamurile dormitorului meu sunt în partea aceasta şi e foarte greu de dormit, mirosul e urât. E foarte greu, cum noi suntem bolnavi cronici, avem copii mici, e foarte greu. "

"Nu ţinem geamurile deschise, pentru că, dacă intră în case miros, trebuie să pornim aparatul de aer condiţionat ca să purifice aerul. Eu sunt o persoană mai sensibilă şi chiar mă simt rău, chiar e insuportabil. Uneori, ajung în momentul în care mă gândesc să cer ajutorul medicilor de pe ambulanţă."

"Ieri erau aici oameni şi mă întrebau de la ce miroase aşa urât. Ce să facem noi, dacă ea nu a fost niciodată curăţită."

Solicitat telefonic, primarul localității, Vladimir Munteanu, a spus că a expediat un demers mai multor instituții abilitate pentru a afla sursa problemei.

”Mirosul acesta a parvenit recent. Noi am ieșit la fața locului și n-am găsit nimic de unde putea să apară acest miros”, a declarat Vladimir Munteanu.

Între timp, șeful Inspectoratului municipal pentru protecția mediului, Lilian Munteanu, spune că mai mulți oameni din orașul Codru au depus plângeri la instituție în privinţa acestui caz.

În baza acestor petiţii, în luna mai, inspectorii au mers și au verificat zona. În urma inspecţiei, Primăria oraşului Codru a primit o prescripție obligatorie, ca până în data de 31 iulie să fie curățat teritoriul adiacent pârăului. În cazul contrar, vor fi sesizate organele de drept, iar persoana responsabilă va fi amendată.

Întrebat despre această prescripţie, primarul Vladimir Munteanu a evitat să spună dacă administraţia locală va onora solicitarea în timp util. Funcţionarul a spus că o comisie urmează să inspecteze încă o dată locul.

Potrivit ultimului recensământ, în oraşul Codru locuiesc aproape 16 mii de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării