main logo
509

Dodon planifică o nouă întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol

Președintele țării noastre, Igor Dodon, ar putea avea în scurt timp o nouă întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Dodon planifică o nouă întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol

Despre aceasta a relatat Igor Dodon după o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite Știri.md:

„Am avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, domnul Claus Neukirch.

Subiectul principal pe care l-am discutat a fost situația actuală privind reglementarea transnistreană, în special măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele obținute în acțiunile de îndeplinire a pachetului „Berlin-plus”, precum și eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, îndreptate spre avansare în procesul de reglementare.

Am fost unanimi în opinia că toți participanții la procesul de negocieri trebuie să întreprindă și în continuare acțiuni conjugate pentru a contribui la realizarea înțelegerilor obținute, orientate spre consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

De asemenea, am abordat subiectul privind organizarea unei întrevederi a Președintelui țării cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care ar putea avea loc la finele lunii iulie, începutul lunii august curent.

Pe finalul discuției, l-am asigurat pe domnul Claus Neukirch de intenția fermă a conducerii Moldovei de a apăra interesele, drepturile și libertățile cetățenilor Moldovei de pe ambele maluri ale Nistrului și am reiterat interesul personal de a activiza colaborarea cu OSCE”, a notat Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării