main logo
992

Deputat: Aflarea lui Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădare în Moldova

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, este de părere că aflarea fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădare a acestuia în Republica Moldova.

Deputat: Aflarea lui Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădareFoto: știri.md

Declarația a fost făcută marți, 29 septembrie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„El a primit refuz pentru azil politic (n.r în SUA) și a făcut recurs la Curtea de Apel. Curtea de Apel cel mai probabil i-ar fi refuzat azilul politic și dumnealui ar fi fost practic deportat din SUA.

Plahotniuc a înțeles acest lucru…nu a mai așteptat rezultatul judecății din SUA pentru a fi extrădat în Republica Moldova și a plecat la Erdogan (n.r. preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan) care e prieten bun cu fostul lider democrat, or Plahotniuc a făcut afaceri serioase cu companii turcești. A avut și întâlniri oficiale cu Erdogan”, a declarat Mihai Popșoi.

Știri.md amintește că procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat astăzi cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PDM pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Amintim că Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie 2020, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării