main logo
9673

COVID-19 atacă din nou China: 14% dintre cei vindecaţi, testaţi pozitiv

Până la 14 la sută dintre pacienții recuperați de coronavirus, din China, au fost testaţi din nou pozitiv, potrivit medicilor. Cercetările au arătat că foștii pacienți au fost diagnosticați cu virusul, după ce iniţial se vindecaseră.

COVID-19 atacă din nou China: 14% dintre cei vindecaţi, testaţi pozitiv

Informaţiile au apărut după ce experții din China au mărturisit că se tem să nu se confrunte cu un al doilea focar din cauza numărului tot mai mare de cazuri importate, precum și a „transportatorilor tăcuți”, care nu prezintă niciun simptom, transmite Știri.md cu referire la Româniatv.net.

Medicii au descoperit că 5 dintre cei 147 de pacienți dintr-un studiu au fost testaţi din nou pozitiv după recuperare, a declarat ieri, Wang Wei, directorul spitalului Wuhan Tongji, pentru CCTV.

În studiul realizat de medicii din Wuhan, pacienții recuperați nu au prezentat niciun simptom după noua testare pozitivă. Cercetătorii nu au găsit nicio dovadă că au devenit infecțioși după recuperare, deoarece membrii familiei lor au fost testaţi negativ.

Oficialii din Guangdong au sugerat, de asemenea, că persoanele aflate în contact strâns cu astfel de pacienți recuperați nu erau infectate de aceștia.

„Este posibil ca acești pacienți recuperați să fi fost testaţi negativ înainte, din cauza rezultatelor false. Precizia unui test cu acid nucleic este de 30 până la 50%”, a adăugat dl Wang, care mai spune că este crucial să monitorizeze îndeaproape pacienții recuperați și să stea în carantină două săptămâni după externare.

China a externat 74.051 de pacienți - peste 90% din cazurile infectate - din spitale, ieri, potrivit statisticilor oficiale.
La nivel global, peste 430.000 de persoane sunt infectate cu boala mortală și aproape 20.000 de persoane au murit.

Spania a trecut de 4.000 de morţi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 655 de decese

COVID-19. Spania a raportat, joi la prânz, 8.578 de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 655 de decese, în ultimele 24 de ore.

Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 în Spania a ajuns la 4.089, iar cel al persoanelor infectate este acum de 56.188. Cea mai afectată este regiunea Madridului, urmată de Catalonia şi Ţara Bascilor.

Din ce în ce mai multe cadre medicale critică autorităţile, reclamând lipsa materialului de protecție, cum ar fi ochelari, mănuși, măști sau echipament individual. De asemenea, personalul medical este insuficient, la fel ca şi aparatele de ventilare pentru secţiile de Terapie Intensivă.

De altfel, trei medici au murit în Spania răpuşi de COVID-19, ultimul caz fiind al unui medic din Cordoba (Andaluzia), care a decedat miercuri.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor se apropie de 500.000, în timp ce al morţilor a trecut de 22.000.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării