main logo
480

Coronavirus: Toate meciurile de fotbal din estul Asiei au fost amânate

​Confederaţia asiatică de fotbal (AFC) a decis să amâne până în aprilie toate competiţiile care trebuiau să se dispute în estul continentului ca urmare a epidemiei de coronavirus, scrie BBC.

Coronavirus: Toate meciurile de fotbal din estul Asiei au fost amânate

Decizia a fost luată şi în contextul în care mai multe ţări au impus restricţii de călătorie menite să prevină răspândirea virusului, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Astfel, meciurile din preliminariile AFC Cup, play-off-ul şi meciurile din grupe se vor disputa începând cu 7 aprilie.

Coronavirusul a ucis peste 1.000 de oameni în China, cu peste 40.000 de cazuri diagnosticate în toată lumea.

Şi Liga Campionilor Asiei a fost afectată, meciurile care implică cluburi chineze fiind amânate până în primăvară.

"Luând în considerare aranjamentele logistice generale precum şi pregătirile pentru meciuri ale cluburilor participante din zona de Est, AFC a decis ca AFC Cup 2020 (Zona Est) să se amâne", se arată într-un comunicat al Confederaţiei asiatice de fotbal.

Vietnamul a anulat deja toate evenimentele sportive din februarie din cauza virusului şi a cerut AFC să schimbe datele meciurilor de acasă pentru cluburile vietnameze.

Turneele feminine de golf din Singapore şi Thailanda, contând pentru circuitul profesionist feminin de golf (LPGA), care urmau să se desfăşoare în următoarele săptămâni, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat luni LPGA.

HSBC Women's World Championship trebuia să se dispute între 27 februarie şi 1 martie la Singapoare, cu participarea a 66 de jucătoare, între care şi primele trei clasate în ierarhia mondială: sud-coreencele Jin Young Ko şi Park Sung-hyun şi americanca Nelly Korda.

Turneul Honda LPGA Thailand urma să debuteze la rândul său pe 20 februarie, la Pattaya.

La finele lunii ianuarie, Blue Bay LPGA, un alt turneu de golf feminin, prevăzut pe insula chineză Hainan, a fost de asemenea anulat. Circuitul se vede astfel lipsit de cele mai profitabile trei evenimente asiatice din debutul sezonului.

"Sănătatea şi siguranţa jucătoarelor noastre, a suporterilor şi a tuturor persoanelor care lucrează la acest eveniment este întotdeauna cea mai importantă prioritate a noastră. Suntem dezamăgiţi că aceste turnee nu vor avea loc în acest sezon şi suntem nerăbdători să revenim în Asia", a indicat LPGA într-un comunicat.

Campionatul chinez de fotbal a fost suspendat, în timp ce partidele din Liga Campionilor Asiei în care erau implicate echipe chineze au fost amânate pentru începutul lunii aprilie, cu excepţia celei a formaţiei Beijing Guoan, al cărei efectiv s-a instalat în Coreea de Sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării