main logo
3856

Coronavirus: Peste 1.000 de morţi şi aproximativ 70.000 de cazuri în SUA

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns, miercuri, la 1.031 în Statele Unite, fiind de asemenea înregistrate 68.572 de cazuri confirmate, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Coronavirus: Peste 1.000 de morţi şi aproximativ 70.000 de cazuri în SUA

Cu câteva ore înainte de difuzarea bilanţului, numărul victimelor era de 827. Statele Unite se situează pe locul 3 în lume în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate de COVID-19, după Italia şi China, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Numărul persoanelor infectate este, fără îndoială, mult mai mare, ceea ce înseamnă că numărul deceselor înregistrate ar fi mai mic decât în realitate.

Statul New York este unul dintre cele mai afectate, fiind înregistrate 280 de decese în oraşul New York de la izbucnirea epidemiei în centrul Chinei, la sfârşitul lunii decembrie.

Potrivit unei estimări comunicate Congresului american la începutul acestei luni, între 70 şi 150 de milioane de persoane ar putea fi în cele din urmă infectate în Statele Unite, cu aproximativ 327 de milioane de locuitori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării