main logo
572

Codul internațional pentru siguranța navelor și prevenirea poluării, aprobat

Membrii Guvernului au aprobat în şedinţa de miercuri, 12 februarie, decizia cu privire la normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Codului internațional de management pentru siguranța exploatării navelor și pentru prevenirea poluării (Codul ISM).

Codul pentru siguranța navelor și prevenirea poluării, aprobatFoto: știri.md

Procedura a fost necesară după modificările actelor de rigoare în acest sens, operate de structurile europene în anul trecut, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Executivul a aprobat Codul ISM, regulamentul pentru implementare şi mecanismul de aplicare a acestuia.  De asemenea, miniştrii au adoptat modelele de document de conformitate, de certificat de management al siguranței, de document provizoriu de conformitate și de certificat provizoriu de management al siguranței, prevăzute de codul respectiv.

Codul ISM are drept obiectiv garantarea siguranței pe mare, prevenirea vătămării persoanelor sau pierderea de vieți omenești, de a evita producerea de daune mediului, în special ecologiei marine, precum și producerea de pagube materiale.

Cerințele Codului ISM se aplică tuturor navelor care cad sub incidența Convenției internaționale privind ocrotirea vieții umane pe mare, adoptată la Londra, în noiembrie 1974, precum şi a Protocolului adiţional (SOLAS 74), adoptat la Londra, în noiembrie 1988.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării