main logo
675

Avocatul Poporului, dezamăgit de reacţia autorităţilor la demersul său

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, este dezamăgit de reacţia autorităţilor la demersul său de a identifica fonduri pentru echiparea adecvată şi asigurarea protecţiei lucrătorilor medicali de contaminarea cu COVID-19.

Avocatul Poporului, dezamăgit de reacţia autorităţilor la demersul său

Într-un comunicat al oficiului Ombudsmanului, citat de agenţia Infotag, este exprimat regretul referitor la modul în care au reacţionat autorităţile la demers, cu admiterea unor replici sau afirmaţii mai puţin protocolare la adresa Avocatului Poporului, transmite Știri.md.

"Avocatul Poporului şi Avocatul poporului pentru Drepturile Copilului sunt de părere că o atare abordare a recomandărilor Ombudsmanului este ineficientă şi distructivă într-un stat democratic. Ombudsmenii şi echipa lor nu critică autorităţile care depun eforturi supraomeneşti pentru a face faţă unei situaţii de criză de asemenea proporţii, ce constituie un test serios şi pentru state mai prospere, cu un sistem de sănătate mult mai puternic. Avocaţii Poporului conştientizează gravitatea stării de lucruri şi dificultatea sarcinilor pe care le au de rezolvat autorităţile", se arată în document.

Autorii menţionează că, în acest scop, pe 19 martie, Avocaţii Poporului au expediat un demers prin care au solicitat audienta prim-ministrului Ion Chicu "pentru a discuta stabilirea unui mecanism de conlucrare şi schimb de informaţii între Oficiul Avocatului Poporului şi Comisia pentru Situaţii Excepţionale".

"Însă solicitării în cauză nu i s-a dat curs. În asemenea situaţii, în corespundere cu prevederile legislaţiei, Ombudsmanul poate să informeze opinia publică despre problemele depistate", a amintit Mihail Cotorobai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării