main logo
1316

Alexandru Tănase: Acest Guvern ar urma să fie demis

Actualul Guvern ar urma să fie demis și format alt Guvern din alți oameni care ar putea deschide uși, care ar putea începe dialoguri cu partenerii externi și care ar fi privit cu alți ochi.

Alexandru Tănase: Acest Guvern ar urma să fie demis

Opinia aparține fostului președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Acest Guvern nu a mers bine din start, fie nu a fost bună candidtura premierului, care a fost desemnat, sau, cel puțin, într-o societate normală care ar fi reacționat la anumite realități, eu cred că acest guvern ar urma să fie demis și format alt guvern din alți oameni care ar putea deschide uși, care ar putea începe dialoguri și care ar fi privit cu alți ochi”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Tănase este de părerea că „ar fi utilă o remaniere în acest moment pentru a fi resetat acest sistem”. Totodată, fostul președinte al CC nu vede „cum acest Guvern va reuși să stabilească relații pe plan extern, în mod special pe zona europeană”.

„Ușile nu se vor deschide pentru ei. Nici pe zona estică nu merge totul așa cum s-a anunțat”, a menționat Tănase. 

Opinia lui Alexandru Tănase vine în contextul ultimelor evenimente legate de politica externă a R. Moldova, despre care ex-președintele CC spune că nu există. 

„Politica externă a R. Moldova nu există. Este foarte trist să constatăm că avem un Guvern izolat pe plan extern, cu toate că-și mai fac demnitarii câte o poză pe un culoar. 

Pe culoare multe poze pot fi făcute, dau bine pe Facebook, dar nu schimbă starea de lucru. În realitate avem un guvern izolat. Eu cred că acest Guvern, Guvernul Chicu, n-a luat foc. 

Aparent el are legitimitate, parlamentarii nu-s din ăștia transportați dintr-o fracțiune în alta, nu sunt cumpărați, nu mai există statul captiv, nu mai există oligarhul care controla tot, aparent ar trebui să meargă. 

Culmea este că o bună parte din oamenii care se află în Guvern sunt competenți, dar n-a luat foc. Nu știu care sunt planurile președintelui Dodon, dar în mod normal s-ar cere o remaniere guvernamentală și de a veni cu o altă garnitură, care ar transmite alte mesaje și pe plan extern și pe plan intern”, a conchis Alexandru Tănase. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării