main logo
555

Voronin le plânge de milă soldaților ruși dislocați ilegal în Transnistria

Comunistul Vladimir Voronin consideră că autoritățile de la Chișinău greșesc atunci când nu permit rotația militarilor ruși dislocați ilegal pe teritoriul Transnistriei.

Voronin, plânset de milă soldaților ruși dislocați în Transnistria

O declarația a în acest sens a fost făcută azi la tribuna din sala de presă a Parlamentului.

„Militarii au planurile lor de activitate și dacă noi observăm din practica altor țări, mai multe din aceste planuri se execută în timpul verii. De aceea eu cred că ăsta este un plan de activități legat de perfecționarea și instrurirea grupului operativ amplasat în transnistria. Eu nu văd nimic rău aici. Este mai urât din partea noastră, a Moldovei că deja de mult timp nu se permite să fie schimbată componența acestui contingent care exercită obligațiunile lor acolo, în transnistria. Asta nu este bine, nu e corect și nu este omenesc pentru acești soldați, pentru acești ofițeri care trebuie prin rotație să se schimbe și să vină alții în locul lor”, a declarat Voronin, transmite Ştiri.md cu referire la Deschide.md.

În cadrul acelorași declarații de presă, Voronin a spus că numirea ultimilor oficiali ruși responsabili de relația cu R.Moldova trebuie să fie folosită corect de către guvernarea de la Chișinău. El este de părerea că oameni ca Dmitrii Kozak sau Dmitruu Patușev sunt numai buni pentru a relua trataivele comerciale dintre R.Moldova și Federația Rusă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării