main logo
17981

Voronin, despre Sîrbu: Cum să fie comoție dacă nu are creier?

Învinuit că l-a bătut pe deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, Pavel Grigorciuc a fost transferat din izolator în penitenciarul nr. 13 din Capitală. Acesta stă singur în cameră și se plânge de condiții proaste de detenție.

Voronin, despre Sîrbu: Cum să fie comoție dacă nu are creier?Voronin, fostul șef al lui Sîrbu și Grigorciuc, îi ia în râs pe cei doi

Mâine, avocatul lui Grigorciuc va cere magistraților de la Apel ca activistul să fie eliberat. Între timp, Vladimir Voronin, șeful celor doi de altădată, face haz pe seama situației create, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Vladimir Voronin, lider PCRM: El deamă zboară așa, zboară Sergiu. Și o zburat până ce a primit o palmă.

Atât Pavel Grigorciuc, cât și Sergiu Sîrbu au făcut odată parte din partidul comuniștilor. Fostul lor șef, Vladimir Voronin, s-a amuzat pe seama întâmplării, pentru care Grigorciuc riscă acum 5 ani de închisoare.

Vladimir Voronin, lider PCRM: Pavel Grigorciuc, fost comunist, l-a bătut pe fostul comunist trădător Sîrbu. Cum poate să fie comoție dacă el nu are creier? Trebuie doctorii să îi facă o analiză completă psiho-neorologică. Nu l-ați văzut în campanie? Ba pe măgar călare, ba cu beschia subțioară umbla și nu știa pe cine și ce să taie.

Democratul nu ne-a răspuns la telefon ca să comenteze declarațiile lui Voronin. Între timp, din izolatorul poliției, Grigorciuc a fost dus la penitenciarul numărul 13.

Avocatul său spune că activistul stă singur în celula și se plânge că acolo este frig. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor neagă acest lucru, menționând că încăperea în care se află Grigorciuc este încălzită.

Mâine va avea loc ședința de judecată la Curtea de Apel Chișinău, după ce apărarea a contestat mandatul de arest de 30 de zile. Avocații spun că nu sunt de acord cu învinuirea.

Pavel Grigorciuc a fost reținut după ședința Parlamentului de joi, pentru că l-ar fi bătut pe deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. Democratul spune că a fost lovit cu pumnul sau cu un obiect, în timp ce activistul spune că i-a dat doar o palmă. 

Acum două zile, Sîrbu a fost externat de la Urgență.

Grigorciuc face parte din grupul Petrenko, membrii căruia au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru organizarea dezordinilor în masă în septembrie 2015 din fața Procuraturii Generale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării