main logo
1146

Voronin, despre cei 600 de lei pentru pensionari: Pomană şi înjosire pentru cetăţeni

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, critică iniţiativa Democraţilor de a oferi un ajutor unic de 600 de lei, în ajun de sărbătorile de iarnă, persoanelor care au o pensie mai mică de 2.000 de lei. Potrivit lui, acest fapt reprezintă o înjosire a pensionarilor.

Voronin, despre cei 600 de lei pentru pensionari: Pomană şi înjosire

„Asta e pomană şi înjosire pentru cetăţeni. Dacă nu erau alegeri parlamentare, aveau ei să arunce aceşti 600 de lei şi să-şi bată joc de aceşti veterani, de aceşti pensionari”, a afirmat Vladimir Voronin la „Adevărul Live”, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.

Cât priveşte argumentul Democraţilor că sprijinul financiar este oferit pe fundalul unei creşteri economice, Voronin e de altă părere: „Au furat mai mult de 2 miliarde, au de unde aloca”.   

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 27 noiembrie, că pensionarii care au pensie mai mică de 2.000 de lei vor primi în luna decembrie curent „un ajutor de sărbători în valoare de 600 de lei. Astfel, să se bucure de acest venit suplimentar în perioada sărbătorilor de iarnă”. 

A doua zi de la anunţul lui Plahotniuc, Guvernul a aprobat un proiect de lege în acest sens. Astfel, iniţiativa a fost implementată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării