main logo
664

Vlad Plahotniuc: R. Moldova a îndeplinit toate condițiile față de UE

În cadrul ședinței de astăzi de la Partidul Democrat a fost analizat un raport al Guvernului cu privire la reformele și obligațiunile îndeplinite. Despre aceasta a anunțat liderul PD, Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc: Moldova a îndeplinit toate condițiile față de UE

Potrivit acestuia, unele reforme inițiate de Guvern vor fi votate în Parlament în regim de urgență, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

Acesta a mai punctat că guvernarea de la Chișinău și-a îndeplinit toate angajamentele în raport cu UE și Fondul Monetar.

„În relația noastră cu Fondul Monetar, angajamentele au fost îndeplinite complet. Iar Fondul Monetar, la rândul său și-a respectat întrutotul partea sa de obligații. În relația noastră cu UE, de asemenea, am îndeplinit toate angajamentele noastre. Și, chiar dacă UE nu și-a îndeplinit partea ei de înțelegere, noi vom continua să implementăm reformele pentru modernizarea țării”, a punctat Plahotniuc.

Potrivit acestuia, Guvernul și-a îndeplinit toate condițiile din acordul de asistență macro-financiară cu UE nu doar pentru prima tranșă. „Dar au fost realizate deja o parte considerabilă din reformele stabilite pentru tranșa a doua și a treia. Reformele nu le facem pentru a primi finanțări externe.  Noi facem reformele pentru a face oamenilor o viața mai bună”, a conchis acesta.

Amintim că alocarea primei tranșe de asistență macrofinanciară a UE a fost amânată din cauza deciziei Curții Supreme de Justiție de a invalida rezultatele alegerilor la Chișinău. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Comisiei Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării