main logo
1240

Vlad Filat: Plahotniuc trebuia să devină prim-ministru

„Ex-președintele țării Nicolae Timofti trebuia să îl numească în funcția de prim-ministru pe Plahotniuc atunci când Partidul Democrat l-a propus, în 2016”.

Vlad Filat: Plahotniuc trebuia să devină prim-ministruFoto: Știri.md

Declarațiile îi aparțin lui Vlad Filat, și au fost făcute în cadrul unui interviu, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Am considerat, și acum consider, că Plahotniuc trebuia să devină prim-ministru atunci (n.r. în 2016). 

Pentru că dacă el devenea prim-ministru atunci, etapa Plahotniuc și istoria modernă a Republicii Moldova se termina mult mai repede. 

Înțelegeți, întunericul se simte bine în întuneric, iar pentru ca să scapi de întuneric, trebuia să îl scoți la lumină. 

El trebuia lăsat și rămâne convingerea mea că el trebuia să fie lăsat să ocupe funcția respectivă și tot ce se întâmpla în RM, el trebuia să răspundă pentru asta”, a declarat Filat.

Știri.md amintește că pe 13 ianuarie 2016 fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, find în exercitarea funcției, a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru. 

Nicolae Timofti a considerat atunci că Vladimir Plahotniuc nu întrunea criteriile de integritate necesare pentru această funcție.

Șeful statului a făcut trimitere la Hotărârea Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, care stipulează clar că persoanele asupra cărora planează dubii de integritate, nu pot ocupa funcții de conducere în stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării