main logo
31844

Vlad Filat are un nou avocat care îi va reprezenta interesele la CEDO

Fostul premier Vlad Filat, care este condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, va ataca decizia luată de instanțele din Republica Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Vlad Filat are un nou avocat care îi va reprezenta interesele la CEDO

Într-o postare publicată acum câteva minute, Filat anunță că și-a schimbat și avocatul care îi va reprezenta interesele la CEDO.

Noul avocat este Victor Munteanu, directorul Programului de Drept al Fundației Soros-Moldova.

„Mulțumesc echipei de avocați care mi-a asigurat apărarea pînă în prezent.
În continuare, țin sa vă comunic ca apărarea îmi va fi asigurată de Dl.avocat Victor Munteanu, care îmi va reprezenta drepturile și interesele legale în plan extern (CEDO) și va coordona activitatea avocaților care mă vor reprezenta în plan intern”, a transmis fostul premier prin intermediul avocaților.

Vlad Filat a fost reprezentat în intanțele de judecată din republică de avocații Biroului Asociat de avocați „Popa & Asociații”. Ulterior Biroul Asociat de avocați „Popa & Asociații” au solicitat de la Vladimir Filat, prin intermediul instanțelor de judecată, încasarea a 1,3 milioane de euro, 100 de mii de USD și 230 de mii de lei. Mai târziu, Curtea de Apel Chișinău a respins cererea, astfel avocații ex-premierului nu și-au putut recupera datoriile.

UNIMEDIA aminteşte că Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Filat pledează în continuare nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării