main logo
1349

Vitalia Pavlicenco neagă informațiile din raportul Kroll: Sunt niște falsuri uriașe

Președinta Partidului Național Liberal din Moldova, Vitalia Pavlicenco, susține că a rămas șocată când a aflat că în raportul Kroll-2 a apărut numele soțului ei, Sergiu Pavlicenco.

Vitalia Pavlicenco neagă informațiile din Kroll: Niște falsuri uriașeFoto: Agora.md

Potrivit politicienei, informațiile din raportul Kroll-2 sunt interpretate de familia sa drept o calomnie, transmite Știri.md.

"Din păcate, suntem acum la căsuța de vacanță cu nepoțelele-gemene ale noastre și nu putem sta pe calculator. Dar suntem șocați, împreună cu soțul meu Sergiu Pavlicenco, doctor habilitat, profesor universitar, un om cu o reputație ireproșabilă, care predă literatură universală de 45 de ani la USM, de cele difuzate în spațiul public și mediatic despre niște presupuse of-shor-uri ale soțului și transferuri inimaginabile în niște conturi private pe care vom cere  fie desecretizate aflăm și noi ce s-a făcut cu numele noastre.

Sunt niște falsuri uriașe, pe care trebuie le descurcăm prin demersuri la Procuratura Generală, la CNA, la alte instituții ale statului și, posibil, către autorii Raportului Kroll. Noi interpretăm această drept o calomnie sau drept scenarii cu folosirea ilegală a datelor noastre personale. Noi nu am avut niciodată afaceri, întreprinderi, nu am luat credite bancare, nu am primit transferuri de genul celor indicate", a explicat Vitalia Pavlicenco.

Amintim că partea raportului Kroll publicat astăzi de Renato Usatîi apare și numele Serghei Pavliuscenco, despre care Kroll presupune că ar putea fi soțul Vitaliei Pavlicenco, însă compania specifică exact că autoritățile moldovene sunt cele care trebuie să verifice identitatea ficărei persoane și implicarea acesteia în fraudă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării