19 aug, 2019 11:37
842
0
Viorel Chetraru respinge afirmațiile lui Sorin Stati și le califică drept aberații
19 aug, 2019 11:37
842
0

Actualul vicedirector al Curții de Conturi, Viorel Chetraru, afirmă că nu îl cunoaște pe Sorin Stati, fost director la MoldATSA.

Foto: IPN

Viorel Chetraru a declarat pentru IPN că sunt aberații afirmațiile lui Sorin Stati că ar fi pus presiune pe el ca să transfere conturile MoldATSA la Unibank, instituție financiară implicată în frauda bancară, transmite Știri.md.

„Nu îl cunosc pe Sorin Stati, nu m-am întâlnit cu el pe când activam ca director CNA și nici nu am avut asemenea discuții. Sunt niște aberații pe care nu vreau să le comentez”, a spus Viorel Chetraru.

Sorin Stati, fostul director al MoldATSA, ar putea fi chemat la audieri în Comisia pentru anchetarea fraudei bancare, iar decizia va fi luată pe 21 august. Despre acestea a informat Alexandru Slusari, președintele comisiei, care a dat publicității un mesaj care aparține lui Sorin Stati.

În mesaj, Sorin Stati menționează că, în perioada în care conducea MoldATSA, Viorel Chetraru i-ar fi comunicat că este obligat să plaseze toate conturile MoldATSA la Unibank.

Sorin Stati mai precizează că era presat zilnic să facă acest lucru de către Francesco Talmaci, actual angajat al Ministerului de Finanțe, pensionat de la Centrul Național Anticorupție, cu amenințarea unor consecințe negative care vor urma de la CNA.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter