main logo
599

Verzii din Moldova cheamă la proteste fără violențe

Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova cheamă instituțiile statului și organizatorii acțiunii de protest anunțată pentru data de 26 august să asigure caracterul pașnic, fără violențe al acesteia.

Verzii din Moldova cheamă la proteste fără violențeVerzii din Moldova cheamă la proteste fără violențe

„Pentru data de 26 august 2018, în Piața Marii Adunări Naționale a fost anunțată desfășurarea unei întruniri a cetățenilor atât din țară, cât și din diasporă. Protestul preconizat este unul cu caracteristici similare celui desfășurat la data de 10 august curent la București. Întrunirea din țara vecină ne-a arătat, că protestul pașnic ușor poate fi perturbat de anumite grupări violente, iar ca rezultat pot fi înregistrate jertfe, atât în rândul manifestanților pașnici,  cât și în rândul forțelor de menținere a ordinii publice. ”, se spune în document, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În scopul prevenirii și excluderii posibililor provocări și acte de violență în cadrul manifestărilor din 26 august 2018 Partidul Verde Ecologist, vine cu un apel către Ministerul Afacerilor Interne și către organizatorii evenimentului să asigure respectarea drepturilor constituționale ale cetățenilor Republicii Moldova la libertatea întrunirilor, la libertatea opiniei și a exprimării, precum și la dreptul la viață și la integritate fizică și psihică.

Întru respectarea acestor drepturi fundamentale, PVE îndeamnă organizatorii evenimentului din 26 august 2018 să se pătrundă de responsabilitatea pe care și-au asumat-o, și anume de a organiza cât mai sigur evenimentul și să excludă orice posibilitate de perturbare a întrunirii pașnice a participanților la acest eveniment.

„Îndemnăm Ministerul Afacerilor Interne să depună toate eforturile pentru a asigura desfășurarea pașnică a întrunirii din 26 august 2018 și să contracareze din timp orice tentativă de instigare la violență sau violență. Solicităm tuturor participanților la acest eveniment, să manifeste în mod pașnic, să nu să se dea la provocări și să se desolidarizeze de orice persoane care v-or îndemna la acțiuni violente. Doar în așa fel v-om demonstra că suntem un popor european, pașnic și că drepturile constituționale sunt garantate și respectare atât de cetățeni, cât și de guvernanți. Orice perturbare a situației din Republica Moldova va fi în defavoarea tuturor cetățenilor și va avea un impact negativ atât pe plan național cât și pe cel internațional”, se spune în Apelul PVE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării