main logo
887

Usatîi vrea să trimită un nou porumbel cu informații către ANRE

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, este gata să trimită un nou porumbel cu informații. De această dată, la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pentru a demasca firmele-căpușă din sectorul energetic.

Usatîi vrea să trimită un nou porumbel cu informații către ANRE

Declarația lui Usatîi a fost făcută pe Facebook, după ce ANRE a anunțat că tarifele ar urma să fie revizuite pe 16 august, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Sunt uimit. ANRE are de gând să discute majorarea tarifelor. Eu asta numesc: a băga mâna în buzunarele cetățenilor simpli. Băieți, dar nu ați încercat, pentru început, să eliminați mai multe companii-căpușă? Sau tare nu vreți să vă despărțiți de ceea ce, întâmplător, v-a revenit după regimul lui Plahotniuc?”, a scris Renato Usatîi.

„Dacă nu înțelegeți despre ce este vorba, pot să vă trimit un porumbel poștal cu informații despre aceste firme. Poate începem reglementarea prețurilor la electricitate cu lupta împotriva corupției și a schemelor frauduloase?”, a adăugat liderul PN.

Despre firmele-căpușe din sectorul energetic s-a discutat și anterior în spațiul public. De exemplu, experții spuneau că, în schema de import a curentului din Ucraina, negociată în 2008 de ministrul Economiei de atunci, Igor Dodon, a fost inclus un intermediar privat. 

Este vorba de compania energetică „Energo-Partner” Kft din Ungaria. Centrul pentru Jurnalism Independent scria că profiturile obținute pe loc gol se împărțeau 50% la 50% între afaceriști moldoveni și ucraineni.

Amintim că Renato Usatîi a venit la o conferință de presă cu un porumbel, destinat președintelui comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari. El a eliberat pasărea pe fereastră, spunând că a legat de piciorul ei un stick cu rapoartele Kroll complete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării