main logo
559

Usatîi: Majoritatea parlamentară vrea să renunţe la alegerile prezidenţiale directe

Preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, afirmă că noua majoritate parlamentară vrea să renunţe la alegerile prezidenţiale directe.

Usatîi: Majoritatea parlamentară nu vrea alegeri prezidenţiale directeFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat miercuri, într-o postare video pe reţelele sociale, transmite Știri.md.

"Există anumite persoane interesate care încearcă să unească majoritatea constituţională în Parlament folosind metodele lui Plahotniuc. Ei au nevoie ca alegerile prezidenţiale directe să fie anulate, căci se tem că le vor pierde. Un cetăţean de rang înalt a decis să obţină desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate în 6-7 circumscripţii odată cu alegerile locale", a spus Usatîi.

Potrivit lui, autorităţile vor ca toţi cei trei deputaţi independenţi, precum şi câţiva deputaţi ai Partidului Democrat să-şi depună mandatele pentru a desfăşura alegeri în aceste circumscripţii odată cu alegerile locale.

"Noua majoritate parlamentară speră că alegerile în aceste circumscripţii să fie câştigate de candidaţii socialiştilor sau ai blocul ACUM. Acest lucru le va permite să modifice Constituţia pentru a reveni la alegerea Preşedintelui în Parlament. Salut destrămarea PDM. Ar trebui interzis cu totul, dar se formează o situaţie nefericită atunci când se creează o anumită configuraţie în beneficiul unei sau altei persoane. Propun să urmărim acest circ, dar nu este corect. Înţeleg că şi Igor Dodon, şi Maia Sandu nu doresc alegeri prezidenţiale directe. Ei, înţelegând că ar putea pierde alegerile prezidenţiale, au decis să renunţe la acestea. Dar atunci prin ce ne deosebim de guvernarea care a plecat?", s-a întrebat Usatîi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării