main logo
1474

Un grup de activiști au anunțat crearea Partidului Politic Ai Noștri

Partidul Politic "Ai Noştri" intenţionează să „apere interesele cetăţenilor vorbitori de limbă rusă din R. Moldova în orice mod posibil", a declarat în ajun, într-o conferinţă de presă, liderul noului partid, Mihail Ahremţev.

Un grup de activiști au anunțat crearea Partidului Politic Ai Noștri

Potrivit agenţiei Infotag, el consideră că majoritatea partidelor moldoveneşti în activităţile lor zilnice servesc fie intereselor oligarhilor, fie liderilor acestora, transmite Știri.md.

"Arena politică a R. Moldova necesită a fi îmbunătăţită. Politicienii ar trebui să fie la putere nu pentru obiectivele lor restrânse de grup, ci pentru a rezolva problemele cetăţenilor. Vom aduce tinerii în politică", a spus Ahremţev, care a fost şi preşedintele organizaţiei "Zarea", ce opta pentru toleranţa faţă de comunităţile etnice.

Potrivit lui, locuitorii R. Moldova nu au o idee naţională de unire – toţi anii de independenţă au fost impuşi să se supună Occidentului şi să admire valorile acestuia.

"Limba rusă ar trebui să devină a doua limbă de stat. Politicienii sfâşie ţara în bucăţi. Găgăuzii sunt numiţi separatişti, iar locuitorilor Transnistriei se tem să le permită să voteze la alegerile prezidenţiale. Dar unul dintre obiectivele Partidului "Ai Noştri" este să-i aducem la vot", a spus activistul.

Un activist din Bender, Vadim Barinov, a spus că "Ai Noştri" este primul partid din R. Moldova care va reprezenta interesele transnistrenilor în politica moldovenească.

"Locuitorii din Transnistria trebuie să aibă un reprezentant în Parlamentul moldovenesc şi să influenţeze procesul decizional în cadrul acestuia", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării