main logo
965

Un deputat din Găgăuzia acuză autoritățile Moldovei de rusofobie

Membrul Adunării populare a Găgăuziei (APG) Victor Petrov, cunoscut pentru simpatiile sale pro-ruse, a acuzat autoritățile moldovenești de rusofobie.

Un deputat din Găgăuzia acuză autoritățile Moldovei de rusofobieFoto: noi.md

Potrivit Infotag, el a dat citirii, ieri, un apel adresat autorităților moldovenești. Petrov a spus că acesta a fost apelul unui grup de deputați ai APG, dar nu i-a numit, transmite Știri.md.

Deputatul a spus că se adresează parlamentului, președintelui și primului ministru al Republicii Moldova referitor la "situația socio-economică catastrofală și politica externă a țării". El a acuzat Chișinăul de creșterea prețurilor și a tarifelor, precum și de "o nouă escaladare a rusofobiei".

"În țară se observă o nouă sporire rusofobiei. Vedem o ignorare totală a intereselor locuitorilor de limbă rusă ai țării. A fost interzisă difuzarea programelor de fabricație rusă, instrucțiunile pentru medicamente sunt făcute intenționat în limba moldovenească. 

Există o situație catastrofală cu limba rusă în multe structuri de stat. Judecătoriile nu acceptă cereri scrise în limba rusă. 

Chișinăul împinge în mod deliberat țara noastră să participe la conflictul armat din Ucraina, ceea ce provoacă nemulțumire și teamă pentru viitorul Moldovei în rândul marii majorități a populației. (...). Toate acestea pot aduce situația din republică și din regiune la un nivel critic", a spus el.

Potrivit acestuia, "Chișinăul nu le permite deputaților găgăuzi să ia decizii în parlament și a anulat și proiectul de buget al autonomiei adoptat de APG".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării