main logo
1219

Un alt șef de instituție, amenințat cu demisia. Alaiba: Avem motive

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, intenționează să ceară susținerea colegilor de din Parlament pentru a iniția procedura de demisie a șefului Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Un alt șef de instituție, amenințat cu demisia. Alaiba: Avem motiveFoto: Știri.md

Alaiba spune că ar exista suficiente motive pentru asta, deoarece felul în care este condusă această instituție „este o mare problemă”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Propunerea de revocare din funcţie a directorului Centrului poate fi înaintată de preşedintele Parlamentului, de o fracţiune parlamentară sau de un grup de cel puţin 15 deputaţi. 

Imediat cum revin acasă o să cer susținerea colegilor pentru a iniția demiterea conducerii. Motive avem suficiente… Principala problemă a acestei instituții este că ea este condusă de uniforme, care știu doar să blocheze și să interzică. 

Această instituție trebuie să fie condusă de o persoană care înțelege importanța transparenței și interesului public… Pentru a supraviețui, conducerea actuală are timp să încerce să-și asigure acoperire politică pe oriunde pot răzbate”, a scris Alaiba.

Deputatul acuză Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal că ar fi fost complice în dosarul magazinelor sociale ale lui Ilan Șor, „unde datele personale ale celor mai sărmani dintre cetățenii noștri au fost abuzate și transformate în armă politică”.

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal este condus din aprilie 2016 de Eduard Răducan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării