main logo
791

Traian Băsescu: Republica Moldova nu este o afacere

Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova.

Traian Băsescu: Republica Moldova nu este o afacereFoto: agora.md

Declarația a fost făcută de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, în cadrul Convenției Românilor de pretutindeni, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Fostul lider de la Cotroceni a subliniat că astfel România ar deveni o adevărată putere agricolă cu o mai mare putere de vot în UE.

„Unirea trebuie să rămână obiectivul nostru fundamental: reîntregirea ţării. Dacă privim la realităţile noi, după cel de-al Doilea Război Mondial trebuie să recunoaştem că singura ţară care nu a lichidat efectiv efectele Pactului Ribbentrop - Molotov suntem noi", a afirmat Băsescu.

Fostul președinte a mai adăugat că poporul român nu-şi va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această situație:

„Atâta timp cât stăm pasivi şi ne uităm că trăim după regula lui Stalin şi a lui Hitler, scuzaţi-mă, dar avem o problemă de conştiinţă, de responsabilitate naţională. Eu nu vreau să dau lecţii nimănui, dar românii trebuie să se trezească. Republica Moldova nu este o afacere, este o nevoie de restabilire a demnităţii unui popor".

Anterior, fostul lider de la Cotroceni a declarat că în condițiile în care cetățenia română ar fi fost obținută de un milion de moldoveni, din 3,5 milioane, dacă mai obține încă un milion cetățenie română, se poate spune că se face unirea prin cetățenie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării