main logo
1640

Țîcu, despre întrevederea blocului ACUM cu vicepremierul rus Kozak

Potrivit deputatului blocului ACUM, Octavian Țîcu, trimisul Rusiei la Chișinău, Dmitri Kozak, nu a avut ce să le spună reprezentanților blocului ACUM cu care s-a întâlnit la Chișinău, deoarece aceștia din urmă i-au transmis foarte clar ce priorități au: intergrarea europeană și votarea pachetului antioligarhic de legi.

Țîcu, despre întrevederea blocului ACUM cu vicepremierul rus Kozak

„Întâlnirea cu Kozak a fost foarte transparentă. Au fost șase membri ai blocului ACUM care au spus foarte clar domnului Kozak care sunt priotiățile blocului ACUM: integrarea europeană și tot pachetul de legi. Dacă există vreo supoziție legată de influența domnului Kozak, întrebarea asta acordați-o Partidului Socialiștilor. Pe noi Kozak n-a avut ce să ne influențeze și n-a avut ce să ne spună”, a declarat Octavian Țîcu, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Întrebat despre subiectul federalizării, Țîcu a afirmat că ideea a fost aruncată în spațiul public de Partidul Democrat.

„Oricare cetățean al acestei republici poate să se uite în acordul de colaborare temporară între PSRM și blocul ACUM, articolele 5 și 6, care spun foarte clar că această majoritate va susține toate deciziile Guvernului pro-european al Maiei Sandu, și asta presupune inclusiv respectarea angajamentelor internaționale ale Republicii Moldova, ceea ce înseamnă inclusiv și, mai ales, Acordul de Asociere. Iar articolul 6 spune foarte clar: R. Moldova e un stat unitar, indivizibil și neafectat de schimbări constituționale. Prin urmare, aici trebuie să ne focusăm, asupra conținutului pachetului de legi de dezoligarhizare pe care urmează să-l adoptăm”, a adăugat Țîcu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentant special al Kremlinului pentru relația cu Republica Moldova, a efectuat o vizită săptămâna trecută la Chișinău, dar și la Tiraspol. La Chișinău demnitarul rus s-a întâlnit cu reprezentanți ai partidelor politice parlamentare, implicate în negocierile privind crearea unei guvernări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării