main logo
719

Stamate, despre adunarea unde urmează să fie numiți noii membri ai CSM

Ministra Justiției, Olesea Stamate, susține că desfășurarea celei de-a doua ședințe extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor pe 25 octombrie este ilegală, iar hotărârile aprobate în cadrul acelei ședințe nu vor fi recunoscute.

Stamate, despre adunarea unde urmează să fie numiți noii membri ai CSMFoto: știri.md

Dacă la prima întrunire magistrații au votat pentru retragerea mandatelor actualei conduceri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iată că vineri urmează să se decidă numele noilor membri ai CSM, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

De menționat că ieri, 22 octombrie, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a venit cu un mesaj în care a declarat că „niciun membru nu-și va da demisia”.

„Această adunare este una ilegală. La fel ca și cea din 27 septembrie, doarece această adunare se bazează pe hotărârea unei adunări ilegale, care a fost desfășurată în lispă de cvorum și fără temeiuri clare înregistrate de revocare a actualei componențe a CSM. Nu putem să recunoaștem această adunare. Ei pot să se autoadministreze prin intermediul CSM, au tot dreptul să-și aleagă membrii judecători în CSM, dar acest lucru trebuie să fie făcut strict în conformitate cu legislația în vigoare”, a declarat ministra Justiției, Olesea Stamate.

Amintim că la data de 27 septembrie anul curent, întreaga conducere a CSM a fost revocată din funcție de magistrații prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor. Tot atunci, s-a decis ca la data de 25 octombrie, ora 10:00, să se convoace Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor cu privire la alegerea noilor membri permanenți și membrii supleanți ai CSM. 

De asemenea, până la alegerea noului președinte al CSM, atribuțiile vor fi asigurate de Ion Postu, membru al CSM desemnat din partea societății civile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării