main logo
1796

Sondaj: Maia Sandu și Igor Dodon, favoriți în cursa prezidențială

Actualul șef de stat Igor Dodon și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu rămân favoriții în cursa pentru fotoliul de președinte al R. Moldova, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Sondaj: Maia Sandu și Igor Dodon, favoriți în cursa prezidențialăColaj: știri.md

Dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegerile prezidențiale, pentru Igor Dodon sunt deciși să voteze 43,9% dintre respondenții sondajului, Maia Sandu ar fi susținută de 25,5% dintre respondenți, iar pe locul trei s-a clasat președintele Partidului Democrat Pavel Filip, care a acumulat 9,5% în sondaj.

Precizăm că 20,8% dintre respondenți nu ar merge la vot sau nu sunt deocamdată deciși cu cine ar vota, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a coborât în top pe poziția a patra cu 7,7%, fiind urmat de liderul Partidului Nostru Renato Usatîi și Ilan Șor, care ar acumula 3,3% și, respectiv, 2,4% din voturi.

Unionistul Octavian Țîcu, care și-a anunțat deja intenția de a candida la prezidențialele care vor avea loc la toamnă este susținut acum de numai 1,9% dintre respondenții sondajului, fiind pe locul șapte.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți din 87 de localități din republică și are o marjă de eroare de trei la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării