main logo
979

Sondaj: Cine sunt politicienii în care cetățenii au cea mai mare încredere

Președintele Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu și ministrul de Interne Andrei Năstase conduc topul încrederii cetățenilor, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova.

Sondaj: Politicienii în care cetățenii au cea mai mare încredereColaj: Știri.md

Fostul premier democrat Pavel Filip, care la începutul lunii iulie se afla pe a doua poziție cu 7,5%, a ajuns pe locul cinci, cu 5,7%, fiind la același nivel cu socialistul Ion Ceban, care se bucură de încrederea a 5,6% dintre cetățeni, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Pe locul patru în top se află președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, care este de încredere pentru 7,9% dintre respondenții sondajului.

Chiar dacă Partidul Comuniștilor nu mai este nici la guvernare, nici în Parlament, liderul formațiunii Vladimir Voronin se bucură de încrederea a  patru la sută dintre cetățeni.

Și fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, mai este de încredere pentru 1,4% dintre respondenții sondajului.

Precizăm că 20,1% dintre cei chestionați au declarat că nu au încredere în nimeni sau nu au știut ce să răspundă.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1 189 respondenți din 88 de localități, cu excepția regiunii transnistrene și are o marjă de eroare de maximum trei la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării