147
0
Sociolog: În caz de anticipate, la urne vor ieși mai puțini cetățeni
147
0

Îm cazul unor alegeri anticipate, la urne se va prezenta un număr mai mic de cetățeni. Aceasta, în mare parte, pentru că oamenii au obosit de scrutine.

Foto: Ipn.md

Declarația a fost făcută de sociologul Ian Lisnevschi la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În opinia lui, fie blocul ACUM își dorește să rămână în opoziție și PSRM cu PDM să facă alianță, fie să se meargă la alegeri anticipate. „Cea mai bună metodă pentru ei este ca să meargă la anticipate, dar există o problemă – societatea nu vrea un nou scrutin”, spune Ian Lisnevschi.

Sociologul spune că se va încerca să se recurgă și la metoda protestelor cu toate că cetățenii au obosit de proteste. 

„Atunci când trebuie să explici pentru ce protestezi, blocul ACUM are probleme pentru că trebuie să dai vina pe guvernare, iar în Moldova nu există, de fapt, guvernare. Sunt executori care mențin activitatea statului, dar guvernare nu există. De aceea, este mai greu să arunci aceste învinuiri Guvernului Filip”, spune Ian Lisnevschi.

Jurnalistul Vsevolod Cernei spune că nu știe dacă alegerile anticipate ar avantaja partidele de opoziție. „Mă tem că alegerile anticipate de la noi nu vor avea rezultate cu mult deosebite de cele care au fost, plus-minus niște procente, plus-minus niște mandate și atunci lumea s-ar putea întreba la ce bun”, a afirmat Vsevolod Cernei.

Citește și
article image
Topul băncilor din Moldova care au oferit cele mai multe...
0
185
article image
Alegerile anticipate din Israel s-au încheiat fără un...
0
66
article image
Alaiba cere investigarea unor cazuri de donații fictive...
0
182
article image
Bolea: Partidele din Moldova nu corespund nivelului...
0
155